Joan MIRO tentoonstelling

21/12/2018 - 31/01/2022

Deze uitzonderlijke tentoonstelling in de Pouhon Pierre le Grand in Spa presenteert meer dan 140 originele werken van Joan Miró: aquarellen, lithografieën, tekeningen, gravures, collages en keramiek van de Spaanse meester. Het overgrote deel van deze werken wordt voor het eerst in deze schitterende omgeving aan het publiek getoond.

De tentoonstelling is opgebouwd rond verschillende thema's: de Spaanse oorlog, het surrealisme, kleuren, de handen van de kunstenaar, thema's, eenvoud, de rol van de kindertijd en vrijheid.

De tentoonstelling gaat ook in op een weinig bekend aspect van deze beroemde kunstenaar: zijn verlangen om verder te gaan dan schilderen en het grote publiek te veroveren. In 1938 schreef Miró: "Hoe meer ik werk, hoe meer ik wil werken. Ik zou graag beeldhouwen, pottenbakken, drukken, een pers hebben. Ik zou ook willen proberen om, voor zover mogelijk, verder te gaan dan het schilderen met een ezel en om, door te schilderen, dichter bij de menselijke massa te komen waarover ik nooit ben opgehouden na te denken.

In 1948 keerde Miró terug naar Parijs. Dit was het beginpunt van een aanzienlijk grafisch werk, dat steeds meer plaats zou gaan innemen in het werk van de kunstenaar. Tot 1982 heeft Miró honderden werken geproduceerd.

De tentoonstelling presenteert deze immense, wervelende creatie. Geen kunstenaar is ooit zo vrij geweest om te doen, zo gretig om te geven, als Joan Miró.

Locatie

BEDRIJF/VERENIGING BUREAU VOOR KUURTOERISME
Pouhon Pierre Legrand 1 A
4900 Spa (Spa)

Website